VerrasRob

Beste (ex) Vriend van De Grote Prijs,

Sinds vorig jaar heeft Rob Lieshout zich teruggetrokken uit de organisatie van De Grote Prijs. Niet omdat hij het organiseren niet leuk meer vond (in tegendeel), maar omdat de spierziekte ALS dit voor hem onmogelijk heeft gemaakt. Sinds die tijd zijn Rob, zijn familie en wij overspoeld met warme berichten en herinneringen. Blijkbaar heeft Rob voor veel mensen wat betekend en nog steeds. Ondanks het feit dat ALS ongeneesbaar is en snel gaat, is Rob alles behalve terneergeslagen. Hij is mentaal zeer sterk, vrolijk, dankbaar en geniet van ieder moment onder het bekende motto: pluk de dag. Een aantal mensen heeft ons gevraagd of zij toch op één of andere manier kunnen helpen. Wellicht is die mogelijkheid er nu, daarom versturen wij deze kennisgeving naar onze Vrienden en volgers.

Vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid en situatie wordt Rob namelijk op initiatief van een GP deelneemster (!) versneld voorgedragen voor een gemeentelijke en misschien wel Koninklijke Onderscheiding. Een prachtig initiatief! Als producenten van de GP ondersteunen wij dit natuurlijk van harte. We weten zeker dat Rob hier zeer van onder de indruk gaat zijn. Hij weet van niets (en leest toch geen sociale media) dus dat willen we graag zou houden.

Uiteraard gaan wij vanuit de GP een voordracht schrijven die recht doet aan zijn tomeloze en belangeloze maatschappelijke inzet de afgelopen 25 jaar. De écht waarde zit natuurlijk in de betekenis die Rob voor leerlingen/artiesten/collega’s/ouders heeft gehad. Vanwege de hoeveelheid aan positieve reacties willen we deelnemers, familie en/of andere betrokkenen ook de mogelijkheid geven om hun stem te laten horen.

Vandaar dat we vanaf vandaag tot en met a.s. zondag 26 mei, 20.00 uur een tijdelijke e-mail adres hebben geopend waarop het mogelijk is om aan te geven waarom jij meent dat Rob in aanmerking komt voor een onderscheiding. Deze berichten sturen wij dan a.s. maandag mee met de aanvraag. Dus mocht iets voor jou betekend hebben, dat je het vermelden waard vind, stuur dan een berichtje naar verrasrob@degroteprijs.nl

We willen benadrukken dat dit geen verdrietige “oproep” is omdat Rob, zijn familie of wij deze support dringend nodig hebben. We verwachten al een goede argumentatie naar gemeente en wellicht ook Koning te kunnen aanleveren.

Deze email doelt niet op enige verplichting of verzoek. Hij is puur bedoeld ter kennisgeving, om degene die dit graag willen, een persoonlijke bijdrage te bieden. Dit bericht is dan ook eenmalig en zal niet gepromoot of herhaald worden.

Met dankbaarheid,

Marco Rijkhoff, Erik Wegman en Hans Mooij namens De Grote Prijs.