1991

We schrijven 1991. In de hal van het HFC wordt, op initiatief van muziekdocent Hans Mooij een muzikale talentenshow georganiseerd. Het is een groot succes geworden. Een van de juryleden is Rob Lieshout, docent muziek op de Don Bosco Mavo. De opzet en het idee de van show spreken hem zodanig aan dat nog op dezelfde avond De Grote Prijs geboren is. Enkele acts uit die pré GP editie: Furniture Orgasm, Blue Jeans, Sledgehammer Gang, Absolute Beginners, De Onsterfelijke Tijdelijkheid van het Onstilbare Idealisme, Teenage Heartattack, l’Ego.


1992

De Grote Prijs 1992 moet een professionele show worden op een echt theaterpodium en met een vakjury. Muzikaal talent van zowel het HFC als de DBM mag zich, vanwege de grote publieke belangstelling, op twee avonden presenteren in theater De Schakel.

 

De Grote Prijs bevindt zich nog in een embryonaal stadium getuige de volgende briefwisseling (via PTT post) tussen De Grote Prijs en de (toenmalige) geluidstechnicus.

 

Beste Rob,

 

Hierbij het voorlopige draaiblad voor licht en geluid. Uiteraard wijzigingen voorbehouden. Voor zover ik het kan bekijken wordt het weer een interessante klus. Smullen dus. De soundmixers zullen geen probleem opleveren. Wat heb je liever, het cassettedeck bedient vanaf het podium, door ons dus of bij jouw bij de mengtafel. Het eerste lijkt mij logisch; wij zorgen voor een deck. Kan jij weer een deck laten opnemen vanaf de master? Ik zorg voor cassettes.Wij willen op woensdag de generale laten starten om 19.30. Kan jij zo vroeg mogelijk aanwezig zijn? Van mijn part al om 17.00 uur. Broodjes en koffie kunnen wij voor zorgen. Laat het me even weten. Twee sjouwers heb ik ook al voor je.

 

Hans

 

Het befaamde Grote Prijs logo dat jarenlang de publicaties sierde, is ontworpen door Kees van der Linden.

 

De eerste Grote Prijs winnaar werd: Two Socks. Illustere acts uit die tijd: Femke Min, You’ll Die Anyway, Sgt. Peppers.

 

Lonely Hardcore Band, Niels en Eef, Nevermind.


1993

In 1993 wordt besloten om in verschillende muzikale disciplines prijzen uit te reiken, maar De Grote Prijs Wisseltrofee gaat natuurlijk naar de groep of persoon die het meeste talent heeft qua muzikaliteit en podiumperformance. Wie weet het nog? Reinder & his Rockets, Nancy de Vries, Johnnie Aardema, M. Wolkers/T. Schreurs, Cathalijne Beentjes, Claudia Kraakman, Zenith, Jorien Bakker, Joy, Schijf-O-Delic, Marjoke Kager, Freak, Danitsja Stelleman, Shaula Koorndijk.

 

Het voorwoord van het programma van dat jaar is geschreven door toenmalig directeur van de Don Bosco Mavo, Jan Tamis.

 

“BLIJ DAT IK NIET IN DE JURY ZIT”

Die opmerking heb ik op vrijdagavond 26 maart jl. menigeen horen slaken, gevolgd door een blik van bewondering naar het drietal juryleden achterin de bomvolle aula van de Don Bosco Mavo. Daar startte namelijk de ene voorronde van de talentenjacht om “De Grote Prijs 1993”, een coproductie van het Han Fortmanncollege en de Don Bosco-Mavo, wegens enorm succes van 1992 geprolongeerd. En met de ervaringen vanuit “De Schakel”, de finaleplaats, nog duidelijk voor ogen, juich ik voortzetting van het gezamenlijke initiatief van harte toe. Al zou het alleen maar zijn om het enthousiasme waarmee de planken worden bestormd om eerst een plaats in de finale te veroveren en, eenmaal daar beland, een gooi te doen naar de grote prijs. Dat enthousiasme is niet helemaal eigen teelt, maar wordt ook dagelijks gevoed door de beide muziekdocenten Rob Lieshout (DBM) en Hans Mooij (HFC) die niet aarzelen elk initiatief aan te grijpen om hun vak te promoten.

 

En daarvoor verdienen ze applaus. De meeste kijk daarbij heb ik uiteraard op Rob die door een bijna professionele aanpak qua organisatie en presentatie tijdens genoemde voorronde een sfeer wist te scheppen, al gold het de finales. In de muziektuin met de perken soundmix, ensembles, dans en cabaret valt een gaaf boeketje talenten te plukken. Dat zult U hopelijk vanavond ervaren. Fijn dat op deze wijze beide scholen een stukje cultuur kunnen presenteren waarbij het resultaat zelf eigenlijk betrekkelijk is. Van groter belang zijn die andere vormingselementen, zoals het met elkaar bezig zijn, het activeren van een hobby die het leven nu en later verrijkt, het leren van de durf om op te treden, het kunnen en moeten incasseren van een teleurstelling als de jury een ander beter vindt en ga zo maar door.Ik noemde enkele namen, maar ze zijn niet de enigen die zich voor “De Grote Prijs” inzetten.

 

Samen met de initiatiefnemers zorgen zij ervoor dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor twee mooie en hopelijk voor velen onvergetelijke finaleavonden in “De Schakel”. Ik wens alle artiesten beheerste plankenkoorts en bijzonder veel succes toe. En dat het talrijke publiek een mooie avond tegemoet gaat, hoef ik eigenlijk niet te wensen; na vorig jaar ben ik daar wel zeker van.

 

J. Tamis, Directeur Don Bosco-Mavo


1994

De belangstelling voor De Grote Prijs 1994 overtreft alle verwachtingen. Een slordige duizend bezoekers bezoeken de twee voorstellingen.

Ook de geluidstechniek baart (toenmalig)medewerkers Marco en Erik al grote zorgen, getuige de volgende briefwisseling.

 

Bij het afluisteren van de tapes hoorde ik af en toe een merkwaardige digitale vervorming. Bij het nog een keer afluisteren van dat fragment niet meer. Dat kan dus aan de tape liggen of aan mijn DAT-speler. Let daar in ieder geval op. Het opnameniveau van de nummers is nogal verschillend: nr. 16 bijvoorbeeld is vrij hard (tot wel 0 dB), terwijl nr. 14 weer vrij zacht is (komt niet boven de -12dB). Is het mogelijk de opnameniveau’s gelijk te maken?

 

Enkele deelnemers uit dat jaar: De Modderbiggetjes, Zusjes van Ginkel, Atol, Deception, The Incredible Leg, Flow, Perfide, Curl Hat, Charl Kruijer, Jetlag.

Drummer Jorrit Lengers won solo de Grote Prijs Wisseltrofee.


1995

De Grote Prijs breidt uit met een derde uitvoering: De ING Publieksprijs. Het werd als volgt aangekondigd:

 

DE GROTE PRIJS, uitgave 1995

      •  De muzikale talentenshow van het Han Fortmanncollege en de Don Bosco Mavo

      •  Weer kan iedereen meedoen als het maar met muziek te maken heeft

      •  Weer wordt de GP groter; drie avonden maar liefst (dus drie keer optreden)

      •  Weer wordt is de plaats van handeling theater De Schakel in HHW

      •  Weer zal een deskundige jury de optredens beoordelen

      •  Weer wordt de GP anders (publieksprijs op woensdag)

 

Winnaar van zowel De Grote Prijs als de ING Publieksprijs is geworden: Dyonisus.

 

Wat andere ats: In Delirium, Marije Niemeyer, Karin van Geffen,.Once, Henk Naber, Get All Funky, The C & J Brothers, Viola de Hey, Cerebro,Marion Rus, Kots Experimenteel, Brinta Is Back, Lineke de Vente, Vod & Pot, The Incredible Leg.


1996

Het eerste lustrum. De Grote Prijs groeit uit tot een professioneel gebeuren, wat tot gevolg had dat naast Rob Lieshout en Hans Mooij het productieteam is uitgebreid met ex-leerlingen en Grote Prijs medewerkers Erik Wegman en Marco Rijkhoff.

 

De onderlinge samenwerking tussen de leden van het productieteam was van meet af aan al uitstekend, getuige het volgende interne memo:

T-shirts: Voor aanvang van de vergadering presenteerde Rob het nieuwe T-shirt. Ziet er prima uit. Hulde! Krukken: Rob probeert op te lappen.

 

Enkele acts van dat jaar: Penetentiary, Karin van Geffen, Acorns, Ragna Bos, Razzle, The Train,  Daniëlle Dekker, Nathalie Opgelder & Nicole Vrugtman, Femke Voet, Kim de Boer, Ilse van  Gestel, René Bekker, Mirjam Ohler & José van Zandvliet, De Randgroep, Maedy Tol, Atol.

 

Winnaar van De Grote Prijs 1996 is geworden Voice of Holland coryfee, Kim de Boer! De ING Publieksprijs was voor Danitsja Michaëlis.


1997

De ING bank zorgt voor het voortbestaan van De Grote Prijs middels een meerjarencontract en theatereffecten maken het geheel nog aantrekkelijker.

 

Een citaat uit een van de notulen van dat jaar.

Vrijdag 22 november hebben Rob en Hans gesproken met dhr. Runderkamp van de ING bank Heerhugowaard. Runderkamp staat niet onwelwillend tegenover ons voorstel, al overviel het hem wel een beetje. Hij kon ons niets toezeggen. De ING werkt voor dit soort zaken samen met andere ING’s uit de regio. Een sponsorbijdrage moet aangevraagd worden bij de regiomanager. Hij beslist over de gelden. Runderkamp zal De Grote Prijs aanbevelen. Rob heeft intussen een soort businessplan gemaakt en de begroting enigszins aangepast om tot een verantwoording van het sponsoraanvraag te komen. Deze ligt inmiddels bij de ING. Runderkamp zal zo spoedig mogelijk onze aanvraag ter sprake brengen.

 

Het bekende Grote Prijs letterlogo is ontworpen door grafisch vormgever Job Hendriks.

 

Marjo Wagter wint De Grote Prijs; Manon & Patrick Rus de ING Publieksprijs


1998

In 1998 vaart De Grote Prijs onder de vlag van het Trinitas College. Een complete restyling van podium en zaal volgen. Voor het eerst zal de winnaar van De Grote Prijs Wisseltrofee onafhankelijk van de categorieprijzen zijn.

 

De theatereffecten gingen niet altijd van een leien dakje, getuige het volgende citaat uit een van interne memo’s over het koudijs voor het misteffect.

De ijskast van de Schakel voldoet niet. Misschien kan de vriesafdeling van Albert Heyn gebruikt worden.

Marco regelt.

 

Ook introduceert De Grote Prijs zijn eigen internetsite (www.groteprijs.mypage.org) met daarop achtergronden, songs, historie, foto’s en uiteraard de winnaars.

De grote winnaar van De Grote Prijs 1998 is de a capella zanggroep Chairo, bestaande uit Danitsja Michallis, Martine Wolkers en Femke Potter, die zowel de wisseltrofee als de ING Publieksprijs in de wacht sleepte. 

Enkele andere acts uit dat jaar: Nee Jij, Dyane Borst, Femmeke Klos, Black Soul, Elles Malipaard, Erwin Verlaan, Deification, Trini Taz Clan, The All Star Remix, Renske Jonkman.


1999

Weer wint één artiest “de dubbel”. Birkit Rietveld met begeleider Folkert Oosterbeek nemen zowel de ING Publieksprijs als De Grote Prijs Wisseltrofee mee naar huis.

Een paar acts die dat jaar naast de hoofdprijs grepen: Tamara Molenaar, H10, Roos & Fleur, Kim Spruit, Marcia & Ton van Diepen, Hip Hop Drunkies, Judith Vork & Mara Visser, Astrid Borst & Tim Vranken, Murder Death Kill Patch, Sandy Dekker,   Anouk Kwant, Jaccobijn Slegtkamp & Tim Vranken, Twin Singularity, Crucial.


2000

Ook in het nieuwe millennium is De Grote Prijs present. Jong aanstormend talent verdringt de oude garde. “Jonkie” Annelie de Vries wint samen met haar broer als begeleider De Grote Prijs 2000. De ING Publieksprijs gaat naar cabaretier Roel Zwemmer.

 

Enkele andere acts: Dilemma, Sander den Baas & Melanie v/d Maat, Nora van Ketel, Esther Molenaar, Marleen Wijnker, Aziez Soekha & Martijn Steltenpool, Sonja Bakker & Maarten Strijbis, Dylan Does, Van Ahn & Rachel, Krankhauss Division, Ellis Malipaard & Ton van Diepen, Maaike, Marc & Marie-Lousie, Drunk for live, She, Suzanne Mazereeuw, Hydraphonic.

 

Het productieteam smeedt ondertussen plannen om het jaar daarop de 10e Grote Prijs groot en spraakmakend aan te pakken.

De Grote Prijs is een Trinitas evenement. Dus ook de Waardse Kil dient te participeren in De Grote Prijs. En met succes. Dit jaar deden drie Waardse Kilacts mee in de voorronden op de Don Bosco en het Han Fortmann. De volgende briefwisseling getuigt daarvan.

 

Beste Greet,

Al weer geruime tijd zijn wij druk doende met de organisatie van De Grote Prijs editie 2000. Zoals je wellicht weet is De Grote Prijs dé muzikale talentenshow van het Trinitas College. Echter tot op heden alleen voor de locaties Han Fortmann en Don Bosco, omdat het initiatief van dit evenement van deze twee scholen is uitgegaan. Maar nu zijn wij toch allen Trinitassers, niet waar! En daarom gaan wij het experiment aan om te proberen alle locaties van het Trinitas bij de Grote Prijs te betrekken.

 

In het verleden hebben leerlingen van de Waardse Kil nog wel deelgenomen aan de Grote Prijs maar alleen maar als lid van een groep van HF-ers of DB-ers. Wij hebben geen enkel inzicht in het muzikale niveau van de WK-leerlingen, noch hebben wij inzicht in de wens om deel te nemen aan de Grote Prijs. Om toch getalenteerde leerlingen een kans te geven, hebben wij besloten om in elke voorronde (die van het Han Fortmann en van de Don Bosco) twee door jouw geselecteerde en goed bevonden acts van de Waardse Kil toe te laten. Zij strijden dan met acts van het HF en DB om de 24 finaleplaatsen.

 

De Grote Prijs introduceert haar huidige webadres: www.degroteprijs.nl. en de zeer gewilde, unieke categorieprijzen.

 

Nieuw ontwerp categorieprijzen.

Vele jaren hebben zij dienst gedaan: de bekende objectjes op een sokkeltje. Eindelijk heeft de Grote Prijs een eigen, unieke categorieprijs. Vormgever Henk Wester is er in geslaagd een eigentijds, uniek, grote prijswaardig ontwerp te realiseren. Hoe hij eruit ziet blijft nog even een verrassing. Op zaterdag 18 maart kunt u de nieuwe categorieprijzen aanschouwen.


2001

Geruchten als een feestweek, circustent en muziekfestival circuleren op het Trinitas en in de plaatselijke pers. Een inkijkje in annalen van De Grote Prijs: de eerste oriënterende gesprekken.

 

Ton Schouwenaar is de organisator van de jaarlijkse visserijdagen in Den Oever. Dit evenement trekt jaarlijks vele bezoekers. Behalve de expositie van de visserij-industrie in de regio worden ook allerlei andere evenementen georganiseerd. Koos Boersen is een horecaondernemer die behalve horeca en catering ook diverse tijdelijke accommodaties onder zijn beheer heeft. Hij wil deze nevenactiviteit uitbreiden en ziet in de GP 2001 mogelijkheden dit te verwezenlijken. Tijdens dit 1e gesprek vertelt Marco het een en ander over De Grote Prijs en haar ambities voor het 10 jarig bestaan.

 

In een eerder oriënterend gesprek met Ton Schouwenaar bleek dat hij en wellicht zijn kompaan Koos Boersen sympathiek staan t.o.v. het initiatief van De Grote Prijs 2001. Echter, met name Koos is een ondernemer en hij vindt dat hij een redelijke kans moet zien om de gewenste aantallen bezoekers en daarmee inkomsten te laten realiseren. Als horecaondernemer wil Koos uiteraard het exclusieve recht hebben horeca en cateringfaciliteiten te realiseren en exploiteren. In ruil daarvoor voorziet hij de GP 2001 van een tentaccommodatie (ong. 600 plaatsen), aanvullende accommodatie voor personeel en artiesten, inrichting van de hoofdaccommodatie (podium, stoelen, tafels, tribune, barfaciliteiten, garderobe, aankleding, sanitair, vloer, etc.)

 

Vervolgens spitst het gesprek zich toe op de programmering. De Grote Prijs 2001 zal het centrale evenement worden (op donderdag- en vrijdagavond). Op zaterdagavond zal een landelijk bekende band (eventueel met supporting act) een groot deel van de gewenste bezoekersaantallen moeten genereren (Koos heeft een relatie met een neus voor nog niet te dure, landelijke bekende acts)

 

Op zondag een kleinschalig popfestival (15.00 – 22.00 uur) met plaatselijk en regionale bands en als uitsmijter een goede, regionaal bekende band. Genoemd werd de band Emotional Feedback. Andere evenementen kunnen zijn: schoolconcerten (culturele week 2001), een klassiek concert (werktitel: Wibi Soerjadi), een (grotere) cabaretact en een voorstelling basisschoolleerlingen.

 

De Grote Prijs was er klaar voor, maar helaas was de gemeente Heerhugowaard op het laatste moment niet bij macht een geschikte locatie te vinden. De 10e Grote Prijs, volgens het productieteam een unicum in cultureel onderwijsland, zal een sober lustrum worden met een reünieconcert en een reüniereceptie in de Schakel. Het reünieconcert en de aansluitende receptie (met een optreden van de band Once) is een groot succes geworden.

De Grote Prijs 2001 wordt voor de tweede keer gewonnen door Birkit Rietveld met als begeleider Folkert Oosterbeek. De ING Publieksprijs gaat dit jaar naar the Daily Telegraph.

 

Enkele andere deelnemers: Anaconda, Angela Braak, Martine Swager, Stefan Driessen, RTFM, Daniëlle Schut & Lex Pantelic, Marja Wijnker & Edith van der Berg, Koen Slaman, Daily Telegraph, Linda Koeten & Marjolein Butter, Daphne Winkel, Kwibus & de Kikkers. Jennie Mennes, Kirsten & Elise, Aziez Soekha & Dennis de Rochemont, Mara & Manus, Paulien Bakker, Hip Hop Sectie.


2002

De publieke belangstelling is nog steeds groeiende en daarom introduceert De Grote Prijs een vierde voorstelling: de Producentenprijs. Naast de vakjury, het publiek is het woord nu de producenten. Zij geven na elke act tips en aanwijzingen aan de artiest(en) om hun optreden voor de volgende avonden te verbeteren. Het commentaar is dus vooral coachend.

 

De winnaar van de Producentenprijs is de act die de producenten tippen voor De Grote Prijs. De Producentenprijs werd gepresenteerd door oud deelnemer Esther Molenaar. Winnaar van de Producentenprijs werd idolsidool Alice Hoes. Zij won ook De Grote Prijs wisseltrofee; de ING Publieksprijs is gewonnen door Ann & M’non.

Andere deelnemers: Chantal Deen, Yvonne & Patrick, Mike Koeckhoven, Kitkad, G.R.R., Manon Ruisch & Annemarije Hofland, Chiel & Jeroen Mooij, Daan & Daniël, Fiësta, Link!, Milou de Boer & Martine Bruin, Tha Mastah E’Z ft B-Boy Bram, Seven, Judith Komen, Jilles Flinterman & Nienke Borst, Iris & Adine, The Vamps, Inge, Nieke & Lieke, MSD, The Boozy Woozy Girls, Hopeless Crew.

 

Dat De Grote Prijs niet alleen in trek is bij de deelnemende leerlingen, maar ook bij leerlingen die meewerken aan de opbouw en realisatie van de show, getuigt wel het volgende verzoek aan de ouders van een leerling die dolgraag wilde maar niet mocht.

 

Geachte mijnheer/mevrouw ….

De organisatie van De Grote Prijs, het jaarlijks terugkerend muziekfestival van het Trinitas College, brengt altijd veel werk met zich mee. Gelukkig kunnen wij elk jaar rekenen op flink aantal (oud)leerlingen van het Trinitas College. Sterker nog, zonder de inzet van die leerlingen is er geen Grote Prijs. Als het gaat om uitdelen van programmaboekjes en het werken in de garderobe, is er geen probleem. Iedereen kan dat werk doen. Echter, een aantal taken is te specialistisch om iedereen daarvoor in te zetten. Met name voor licht, geluid en special effects zijn ervaren krachten nodig. En gelukkig voor ons is Roel een van die ervaren krachten. Zijn “expertise” op het gebied van techniek, opgedaan in de feestcommissie, is voor ons weliswaar niet onmisbaar, maar wel zeer nuttig. Vorig jaar en ook tijdens de voorronde heeft Roel prima gewerkt op het podium als stage-manager en wij willen dit jaar ook graag gebruik maken van zijn diensten.

 

Daarom vraag ik u hierbij toestemming Roel te laten meewerken aan de productie van De Grote Prijs 2002. Ik weet dat Roel dit jaar enige restricties heeft gekregen ten aanzien van dit soort activiteiten, maar volgens zijn eigen zeggen gaat het dit jaar goed met zijn schoolvakken. Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en hoop op een positieve reactie.


2003

De Grote Prijs heeft een bijzondere traditie op het gebied van grafische vormgeving. Achtereenvolgens hebben Kees van der Linden, Job Hendriks, Art Print, Jan de Rijbel en Klaas Bosker zich bezig gehouden met het ontwerpen van affiches en programma’s. In 2003 wordt voor het eerst het Grote Prijs affiche ontworpen door een leerling. In het kader van het Schoolexamen beeldende vorming storten vijfentwintig havo-leerlingen zich op de opdracht. Uiteindelijk wordt het ontwerp van Sanne Knijn gekozen voor het ‘beeld’ van De Grote Prijs 2003.

 

De Grote Prijs 2003 is gewonnen door Annelie & Tamara. Invinceble sleepte de ING Publieksprijs in de wacht en Side FX won de Producentenprijs. Andere deelnemers waren: Greg van der Kroft, Yoram Jobse &Reza de Graaf, Pascale Bood, Four Little Angels, Maaike Muit & Daniël Brand, Daniëlle Postma, Brenda van Aarsen, I To M,  Paula Leek, Adine Groenhof, Loes Hollenberg & Marieke Slippens, Angels from Liduinia, Maponos, Romy Eilers, The B Boys, Kyra Vollebergh, Iris Booij, V-quadraat, Marieke Slippens, Mr. Lady, Shirley d’Ambrosio.


2004

De Grote Prijs 2004. De dertiende Grote Prijs. En dat hebben we geweten. Uiteraard liep de show nagenoeg vlekkeloos; maar…kleine voorboden duiden op het naderende einde van ons huistheater. Een anoniem ingezonden bericht op ons forum (waarschijnlijk van een van onze medewerkers) deed het ergste vrezen.

 

Het Spook van De Schakel

 

Is het omdat de laatste jaren van theater De Schakel in zijn huidige vorm geteld zijn, en dat daarom het onderhoud wat achterstallig raakt, immers over een paar jaar staat er een gloednieuwe Schakel of, waart er echt een spook rond in De Schakel?

 

Het kan ook liggen aan de dertiende. De dertiende Grote Prijs namelijk. In al die jaren heeft De Grote Prijs nog nooit zoveel kleine tegenslagen gehad dan haar dertiende editie. Een greep uit de kleine tegenslagen. Modemkastjes die de ene dag nog normaal functioneerden en de andere dag niet meer omdat simpelweg de stekker er uit getrokken was. Sabotage of achterstallig onderhoud? Microfoonpluggen die het ene moment ingeplugd waren en het andere moment uitgeplugd waren met als gevolg dat bijvoorbeeld Daniëlle Postma dertig seconden zonder versterking moest blazen. Sabotage of achterstallig onderhoud? Koffie- en theekannen die na de opbouw van De Grote Prijs waren neergezet om weer terug te brengen naar de Don Bosco, waren plotseling verdwenen. Om een dag later miraculeus weer boven water te komen uit een niet gebruikte werkkast in de kelders van De Schakel. Sabotage of achterstallig onderhoud? En zo zou ik nog wel een tijdje door kunnen gaan. Ik denk echter dat noch sabotage, noch achterstallig onderhoud daar verantwoordelijk voor zijn. Het ligt gewoon aan de dertiende. Ruimtevaartmissie Apollo 13 bijvoorbeeld ging ook bijna mis. De Grote Prijs had gewoon na de 12de Grote Prijs vorig jaar, dit jaar nummer 14 moeten gaan draaien in plaats van nummer 13. Zouden we toch volgend jaar al een lustrum hebben gehad.

 

The Phantom

 

Was deze medewerker een ziener, een visionair? Waren dit voorboden van een nog grotere ramp. Helaas werd de Schakel een paar weken na De Grote Prijs getroffen door een verwoestende brand.

Winnaar van laatste Grote Prijs en de ING Publieksprijs in de oude Schakel wordt wederom: Annelie & Tamara. De Producentenprijs is gewonnen door Monique Schreuder Goedheijt. Een videoclip van haar song, gemaakt door leerlingen van Han Fortmann onder leiding van docent Frank Schoutens is te zien op deze website.

Enkele andere acts van dat jaar waren: SMP Lady’s, Debbie & Zinzi, Braintickler, Gamse Halci, Black & White, The Manhatten Project, Yardena

Stam, Marijke & Minke, Alexandra Spanner, Solostyle, Triple, Chock Full, Jaron & Greg, Maaike Marees & Dyan de Rochemont, Manon Entius, The Krazy Kangaroos, Threefold, Kenaz.

 

De Grote Prijs 2005 in de nieuwe (tijdelijke) Schakel. Een prachtige zaal, een prettige ambiance, een nieuwe uitdaging, “Under Construction”. We zijn er klaar voor.


2005

“Under Construction” is niet alleen voor de 14e Grote Prijs een treffend thema.

Naast een 5e show, -de Basisschool Prijs-, voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de Heerhugowaardse basisscholen op de woensdagochtend en een geheel vernieuwde website, slaat ­­‘Under construction’ ook op de voorgenomen bouw van een nieuw theater in Middenwaard en natuurlijk op de bouw van gloednieuwe schoolgebouwen voor de twee locaties van het Trinitas College. Bouwer en sponsor Ballast Nedam zorgde voor de ‘bouwplaats’.

 

Winnaar van de 14e Grote Prijs, de ING Publieksprijs en de Producentenprijs is geworden Brenda van Aarsen. De videoclip is gemaakt in de in aanbouw zijnde locatie Han Fortmann. Ying Goddijn wint de eerste Basisschoolprijs.

 

Andere deelnemers: The Manhatten Project, Marjolein van der Horn & Chantal Kok, Shake-a-Licious, The North Shore, Kian Kramer & Hanna Neeft, Debbie Sterenborg & Johanneke de Ruyter, Y&M, Merel Hendriks & Maudi Bos, Ragna van Damme & Mariëlle Wester, News From The Front, Kim van Beek & Isabella de Leeuw, The Angels On Fire, Chockfull, Manon van Kleef, Emran Ristic, Dr. Luc, Alexandra Spanner, Casper Hoes,  Dynamic Crew, Blue Screen, Roy & Wieteke en Kenaz.


2006

De Grote Prijs 2006 staat (letterlijk) in het teken van de 15e. Het derde lustrum is gevierd met een reünieconcert en een reüniereceptie. Alle oud-deelnemers en relaties zijn uitgenodigd dit mee te vieren. Uit het inmiddels zeer grote GP artiesten bestand heeft de organisatie een boeiend reünieconcert weten te programmeren.

 

Illustere namen uit de GP historie die nog een keer voor De Grote Prijs hebben opgetreden o.a.: de band Pitfull, oud-idols deelneemster Alice Hoes, pianist (en automonteur) Ton van Diepen, de veelzijdige dansgroep Invincible en meervoudig winnaars van De Grote Prijs, Annelie & Tamara en Birkit Rietveld & Folkert Oosterbeek.

 

De 15e editie van De Grote Prijs heeft weer veel muzikaal genot opgeleverd. 

Yvonne, Maartje, Peter & Jim, Muriël Coenradi, Kian, Casper & Hanna, A.S. All Stars, Alex Chin, Yesterday’s Trouble, Cheryl & Eline, Tessa & Mick Wagemaker, The Manhatten Project, Susan Jongboom, After All, Alonzo Okobia, Erasmina Danso, Minor Madness, Wieteke & Jet, Jennifer Terwel, Paula, Emran, Brendon & Jennifer, Cinqo, Ode aan Ari.A, Exclusive, Anna Ursem en Blue Screen. Winnaar van zowel De Grote Prijs, de ING Publieks, de Producentenprijs als de Basisschoolprijs is geworden Dr. Luc.


2007

De Grote Prijs staat bekend om haar innovatieve karakter. Nog meer als voorheen gaan we onze artiesten in de watten leggen. Waren ze al verwend met presentatie- en kledingadviezen, professionele kap- en grime medewerkers, nu wordt ook de off-stage voorziening grondig herzien. De artiestenvoorzieningen in theater De Schakel zijn beperkt. Dit jaar wordt een ruime Buko-unit naast het theater geplaatst waarin de artiestenfoyer wordt gerealiseerd, met uiteraard daarin professionele catering. Een gelukkig artiest is een succesvol artiest.

 

Winnaar van zowel de Producentenprijs, de ING Publieksprijs en De Grote Prijs wisseltrofee is geworden Blended & Bottled. Verder werkten mee aan een van de betere Grote Prijzen: Scrambled Eggs, Chantal Roest, TZN, Alonzo Okobia, Casper, Sarita Wijnker & Anna Ursem, Exclusive, The Perceivers, Mandy Smit, Rough Diamond, Paula, No Comment, Maarten Tamminga, Mireille Hoekman, Iris van Diesen, Daniëlle Swart & Pepijn Lewis , Emran Ristic, Dominique, Sophie van der Stok, Anna Ursem, D.I.M.P., Jennifer Terwel en Blue Screen.


2008

De laatste Grote Prijs in theater De Schakel. Sociaal cultureel centrum heet het eigenlijk, maar De Grote Prijs spreekt liever van theater. Want dat is wat De Grote Prijs beoogd: een theaterpodium zijn voor talentrijke muzikale leerlingen.

De Grote Prijs is de Schakel heel veel dank verschuldigd. SCC De Schakel is vooral ook òns theater geworden. De laatste dus, want de Schakel gaat zijn deuren sluiten. In Middenwaard verrijst een gloednieuw theater, dat in september zijn deuren zal openen: theater Cool.

De Grote Prijs 2008 is ook de editie geworden met de meeste bezoekers. Naast de vier avondvoorstellingen (1600 bezoekers) en de twee basisschoolvoorstellingen (800 bezoekers) is De Grote Prijs ook voor het eerst te zien geweest via internet. Met dank Kennisnet en Surfnet konden belangstellenden gedurende vier avonden live de uitvoering meemaken.

 

Op het hoogtepunt, de zaterdagshow waren 2500 bezoekers ingelogd op de livestream.

Wie zagen zij dan allemaal? Peace of Cake, Ivanka Kubin, Danique Deen & Jantine van Breugel, Daniëlle Hesterman & Susan Jongboom, , Emily Timisela, Anouk Slik & Madeleine Muller, Fresh Dance, Nothing Less, Anna, Joost v/d Brugge & Roy de Wit, Hammeroids, Michelle Volbeda, 5 Feet, Elles Zomerdijk, Land of Plenty, Wieteke & Maartje, Kiek, Sarita & Anna, Jennifer Terwel en Breaking Glass.

 

Winnaar van de Basisschoolprijs is geworden The On Stage Walkers, de producentenprijs is gegaan naar Old School Flavours, de ING Publieksprijs is in de wacht gesleept door After All en De Grote Prijs wisseltrofee is gewonnen door Sophie & Steven.


2009

Eindelijk is het zover. Begonnen in de oude SCC de Schakel in 1992. Daar kwam de klad (lees: brand) in, in 2004; een paar jaar in het leuke gebouwtje (de tijdelijke Schakel) aan de Nijverheidsstraat en dan nu eindelijk in een heus theater. Meer stoelen, meer podium, meer ruimte, kortom weer een uitdaging voor De Grote Prijs. En ze hadden er zin in, de producenten. Zelfs in het interne mailverkeer is de verwijzing naar het nieuwe theater aanwezig.

 

Cool-junks,

Graag volgende week alle kasten, broekzakken, sokken en portefeuilles leegmaken op zoek naar GP bonnen, ik mis er nog wat en zou dit jaar tijdig willen afronden.

Marco

 

De eerste Grote Prijs in theater Cool is een groot succes geworden. Winnaar van editie 2009 is geworden Cold Shot, de dansgroep Faceless won de zowel de Rodi Media Producentenprijs als de Basisschoolprijs. De ING Publieksprijs werd ook in de wacht gesleept door Cold Shot. 

Overige deelnemers: Peace of Cake, Emma Kuipers, Michelle & Eva, Mick Wagemaker, Mandy Beemster, Iris Hielkema,  Hammeroids,  Cloë, Marc van den Heerik, Watch Out, Guilty, Djarno Vissinga, Lynn Rood, Rico & Dinah,  Outrunners,  Susan Jongboom,  Anna Ursem, The Downfall, Emiliy,  Danoesja  & Stefanie, Carmen de Jong.


2010

Het tweede Cool jaar en tevens een andere opzet voor de Kleine Prijs, de voorronde van De Grote Prijs. Niet meer selecteren per locatie maar vanaf 2010 worden alle inschrijvingen in een categorie tegelijk beoordeeld. Dat moet een wat evenwichtiger selectie opleveren voor de finale in Cool.

 

De uitvoeringen worden weer teruggebracht naar drie shows. De accommodatie van theater Cool is te groot voor vier uitvoeringen.

 

Tevens is dit het laatste jaar voor onze hoofdsponsor ING Bank. Met name dankzij de inspanning van algemeen directeur van het Trinitas College, Gerritjan van Luin wordt het voortbestaan van De Grote Prijs veilig gesteld door een nieuwe hoofdsponsor: de Rabobank.

 

Een andere vernieuwing is de opzet van de ING Publieksprijs. Niet alleen het publiek in de zaal mag stemmen (via sms) voor hun favoriet, ook de kijkers via internet krijgen nu de mogelijkheid om via sms hun voorkeur kenbaar te maken. Dus: kijken maar.

 

Winnaar van De Grote Prijs wisseltrofee is geworden Anna Ursem. De Rodi Media Publieksprijs ging naar 8 PM. 

 

Andere deelnemers: Neighbour’s Nightmare, Lianne Kenter & Roos Nuyens, Anne Groen, O’Damn, Chasin’ Neonlights, Daan Horvers, Marije & Emiel, Sander Woestenburg, Tjerk Zijtsen, Joyce & Naomi, Br00tal Kids Never Die, Anthoney, the Drummer Boy, Sweet Sounds, Carmen Elvira, Sapho & Imre Post, Peace of Cake, Amelia Krebs, Sarita & Anna ,The Rhythm, Guilty, Marjolein Bakker en Touch.


2011

De Grote Prijs gaat op voor haar 20e editie. Begonnen in het jaar 1992 is dit spektakel uitgeroeid tot een mega-evenement in de regio. Op de GP website, Facebook en andere social networks wordt ruim aandacht daaraan besteed. Dat hebben we geweten. Een voorbeeld: een mail uit Hawaï van oud-leerling Jaap Eijzinga.

Hallo. Ik heb geprobeerd via het archief een verzoek in te dienen maar de link werkte niet, dus probeer ik het via ‘cotact’. Ik ben een oud student van het HFC en heb met de band Once (again) en met Edward Caffin als Acorns deelgenomen aan de Gote Prijs in 1997. Als video/audio van die optredens beschikbaar is zou ik het leuk vinden om dat eens aan mijn vrouw en zoontje te laten zien/horen. Hartelijk dank aan het productie team. Ik zal de Grote Prijs altijd herinneren als het hoogtepunt van ieder jaar aan de middelbare school. Helaas woon ik te ver weg om de optredens en de reunie bij te wonen, anders zou ik zeker van de partij zijn. Hartelijke groeten en vrolijke feestdagen! Cheers, 

Jaap

 

De 20e Grote Prijs is een mijlpaal geworden in de geschiedenis van het Trinitas College. Naast de reguliere Grote Prijs heeft op zaterdag 19 maart een wervelend reünieconcert plaatsgevonden met vele oud GP-winnaars, zoals: Kim de Boer, Alice Hoes, Dyonisus, Chiaro, Anna Ursem, Sophie van der Stok, Annelie de Vries, Jorien Bakker, Alonzo Okobia, Cold Shot, Daily Telegraph, Dr. Luc, V-Kwadraat en Blended & Bottled. Na dit geweldige concert is Cool omgebouwd tot feestzaal waar de vele oud GP-deelnemers en GP-fans tot in de kleine uurtjes onder de welluidende klanken van de band van juryvoorzitter Hans de Ruijter hebben kunnen feesten.

en paar weken voor de Kleine Prijs is het eerder aangekondigde sponsorcontract met de RaboBank geëffectueerd. Onder goedkeurend oog van de twee geestelijke vaders van De Grote Prijs, Rob Lieshout en Hans Mooij werd het contract getekend door regiodirecteur Bert van der Hout en algemeen directeur van het Trinitas College Gerritjan van Luin.

 

Winnaar van De Grote Prijs wisseltrofee is geworden Kai Ting. De Rodi Media publieksprijs is gewonnen door Epic!. De Basisschoolprijs is gewonnen door The Blizzard. Ook deden mee: Cafe Noir, Femke Mulder, Sweet Sounds, 8-P, Malicious Monkeys, Epic, David Bijl, Dion & Daan, Bruno Espresso, White Raven, Annabel van Veen, The Dynamates, Ladies First, Hoyeung, Capslock, Jozen Dekker, Sisco, Amelia & Renske, Touch, Renee Spijker, Demm’ it en The Footnotes.


2012

De Grote Prijs gaat samenwerken met de lokale omroep Heerhugowaard A Life. Naast de live stream via de website is De Grote Prijs nu ook te zien via de kabel op TV. Een andere noviteit is de Kaliszprijs, beschikbaar gesteld door de Poolse zusterstad van Heerhugowaard, Kalisz. Via een skype verbinding maakte de Poolse jury bekend dat Red Label de beste was en uitgenodigd is om het jaarlijkse cultureel festival op te luisteren.

Winnaar van De Grote Prijs is geworden Sapho & Imre. De Rodi Media publieksprijs is gewonnen door David & Kai-Ting. De twee Basisschoolprijzen zijn gewonnen door Red Label. De andere acts waren Touch, Sylvia & Joyce, Maurits Roselaar, Renee Spijker, Qemist, Myrthe & Joyce, Exception, Inception, Jozèn, Malicious Monkeys, Nuno Stegers, Cherrylicious, Resurrection of the Terracotta, Chiara Peekel, White Raven, Femke & Do, Plátano, Amélia Krebs, Wanted, Maartje & Renske en Thunderwear.

 

Ook de Kleine Prijs wordt zo langzamerhand een flink evenement. Het aantal inschrijvingen voor de selectieronden voor De Grote Prijs stijgt met de jaren. Dit jaar waren dat er maar liefst 82. De jury die moet bepalen welke acts naar de finale gaan is inderdaad niet te benijden getuige het volgende artikel uit het Heerhugowaards Nieuwsblad.


2013

Een turbulent jaar, het 22e Grote Prijs jaar. De Kleine Prijs (de selectieronden) wordt gehouden over drie avonden om het grote aantal inschrijvingen te herbergen. Dat betekent geen pre-selecties meer; iedere act krijgt de kans om zich te presenteren op een podium voor publiek.

De Grote Prijs krijgt ook een ander aanzien. De relatie met het Trinitas College wordt losser. Stichting De Grote Prijs is een feit op 7 november 2012. Onder leiding van notaris Alfons Demaret (foto midden) tekenen de vier productieleden de akte van oprichting. Naast Trinitasdirecteur Gerritjan van Luijn vormen zij tevens het bestuur van de stichting.

 

De Grote Prijs is ook een samenwerkingsverband aangegaan met elektronicaconcern Saturn. Zij leveren beeldschermen voor zowel in de zaal als daar buiten.

De winnaar van De Rabo Bank Grote Prijs 2013 is geworden pianiste Kai-Ting Lam. Winnaar van de Rodi Media Publieksprijs is geworden Daan van Zelm. De twee Basisschoolprijzen zijn gewonnen door de dansgroep RAW. De andere acts waren: Avalanche, Cecilia & Angelo, Black Notes, Last Minute, Annabel & Renee, Myrthe Kuhne, Layabout, Joy, Suzanne & Sasha, Dazz!, Beryl & Daan, Plug In, La Grande Armée, Shalisa, Raven & Maarten, The DéjàVoodoo, More to Follow, Just Okay, Anne Groen, Meghan Maria en Thunderwear.


2014

Omdat veel mensen De Grote Prijs een warm hart toe dragen én omdat De Grote Prijs juist zijn supporters zo goed mogelijk wil bedienen is ‘Vrienden van De Grote Prijs’ in het leven geroepen. Vrienden krijgen voorrang en korting op kaarten en andere voordelen. De Grote Prijs ziet dit initiatief als een soort ‘crowdfunding’ omdat in deze moeilijke tijden sponsors een pas op de plaats maken.

 

Het grote aantal inschrijvingen voor De Grote Prijs blijft onverminderd hoog. Voor de voorronden (Kleine Prijs) hebben zich ruim 70 acts aangemeld. Toch kunnen maar 24 acts ‘acte de préséance’ geven in theater Cool. Ondanks de ietwat tegenvallende publieke belangstelling was De Grote Prijs een groot succes. Popformatie Avalanche won de Rabobank Grote Prijs Wisseltrofee met een eigen compositie. Dansgroep Starzz! won de Rodi Media Publieksprijs en de Basisschoolprijs. Andere deelnemende acts waren: Feedback, Shalisa Glas, Joosun & Stefan, RAFKA, Julia & Daniël, Soaring High, Annoëlle van Hoof, Laura & Jari, Myrthe & Megan, Red Lips and Black Leather, X678, Renée Spijker, Magic of the Pancakes, Marloes Seebregts, Roos Visser, Score!, Beau Huisman, Born & Raised, Roos & Sander, The Bonus Cormorants, Rosalie & Tjitske en Inspâkdøv.


2015

De Grote Prijs gaat zijn 24e editie in; het kwart eeuw is bijna rond. Ook De Grote Prijs moet met zijn tijd meegaan. Social media is het toverwoord in de 21e eeuw. Al jaren heeft De Grote Prijs een website en tegenwoordig ook een Facebook, Twitter en Instagram account. Om dat allemaal te managen is social media manager Zainab Goelaman aangenomen. Het plan is om de social media in te zetten voorafgaand en na de shows, maar ook vooral tijdens de shows.

 

Nieuw deze editie is de verplaatsing van de jurycommentaaravond naar de donderdag. Dit om de deelnemers meer tijd te geven om op het jurycommentaar in te spelen.

 

Het devies is dus: volg ons op de verschillende social media maar nog beter is: word Vriend van De Grote Prijs.

De deelnemers: Feedback, Mellissa, Max Hoebe, Breathless, The Funky Idiots, Joy & Suus, ROHS, The Only Ones, Pauline van der Drift, Pilar & Marlou, HMTB, Rosemarijn, Beau & Sofie, Makeshift, Sensitive, H8M8, Shalisa, The Underground, Oblivium Just In Time, Lotte & Roos Visser, Jozèn, Raggamuffins.

Singer songwriter Renee Spijker won de Rabobank Grote Prijs Wisseltrofee. De Vezet Publieksprijs ging naar Trois Belles.


2016

De Grote Prijs bestaat 25 jaar; een kwart eeuw! De reguliere Grote Prijs dagen worden een dag vervroegd om op zaterdag 26 maart een spetterend jubileumfeest te vieren. Twaalf Grote Prijswinnaars traden op in de lustrumshow Een kwart eeuw De Grote Prijs. Van de winnaar uit 1995 het duo Dyonisus tot de winnaar van 2016 Try Me Baby. Het grootste evenement startte daarna: op maar liefst drie podia, de Rodi Mediazaal, café Cool en in de foyer op verdieping twee, mochten (oud) Grote Prijs deelnemers hun GP-moment van weleer weer even ophalen of zelfs hun muzikale creativiteit van nu ten gehore brengen. Tot in de late uurtjes werd er muziek gemaakt met een keur van artiesten uit de 25 jaar GP.

 

 De Rabobank Grote Prijs 2016 is gewonnen door de band Try Me Baby met het rockabillynummer Johnny got a boom boom. De categorie Live begeleid is gewonnen door Rosemarijn Strijker, winnaar popgroep 2011 Asian’s Men Volleyball Championchip Met Sambal Bij, instrumentaal Paulien van der Drift, dans Illusion en soundmix Maxime. De Vezet Publieksprijs is gewonnen door Freek & Moïse.

Andere deelnemers: The Asiansensation, Electronic Drive, 24’ Seven, Nikki & Meghan, 3th Harmony, Suus, Rachel & Rik, Allysha, Sofie Jansen, Bruce, The Bonus Cormorants, Jour Nation, Dana & Jimmy, Repeaters, Laurens Tromp, Heroes en Julia & Tjitske.


2017

De Grote Prijs gaat door! Zij het met veranderingen. De presentatie van de GP, Hans en Rob, wordt na 25 jaar overgedragen aan twee jongere collega’s: muziekdocent Han Fortmann, Karel Witte en muziekdocent Johannes Bosco, Ravèl van Ophem. Op deze website kunt u meer lezen over onze nieuwe presentatoren.

 

In de show gaan er ook een aantal zaken veranderen. Het aantal acts zal gaan van 24 naar 22. Deelnemers mogen maar één keer meedoen in een finale-act en het aantal deelnemers van buiten wordt ruimer toegestaan. Uiteraard zult u ook de 26e Grote Prijs niet willen missen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de recepties van beide locaties en uiteraard via onze websiteshop.

Een beter idee is Vriend van De Grote Prijs te worden. Kijk op onze Vriendenpagina voor meer informatie.

 

  • De Rabobank Grote Prijs Wisseltrofee is gewonnen door de band Isolation met hun eigen nummer Not the one. 
  • De categorie Live begeleid is gewonnen door Daniël Bos, winnaar popgroep Rising Stars, instrumentaal Laurens,   dans Last Run en soundmix Maxime.
  • De Koninklijke Vezet Publieksprijs is gewonnen door Daniël Bos.
  • Andere deelnemers zijn: ODC, Get Back, Fenna, Bullet Proof Glass, Melly, The Wanderers, Club 80, Shannon Hilversum, Julia & Femke, Just One Time, Rising Stars, Sabrina Carelse, Robin & Aïda, Paulien & Gwenn, FOUR’ You, Repeaters en Rose Marin. 

 

In ieder geval: tot ziens in theater Cool voor onze Grote Prijs 2018. 


2018

Geleidelijk gaat De Grote Prijs een verjongingskuur ondergaan. Naast de presentatie gaan Ravèl en Karel veel taken van De Grote Prijs overnemen. Daarnaast gaan Ramon Spalburg (backstagemanager) meerdere taken van de GP, met name op de JB overnemen. Rob Lieshout zal binnenkort zijn laatste taak, bestuurslid overdragen aan een nieuw personeelslid en Hans Mooij zal steeds meer een aanvullende taak aannemen.

 

De Rabobank Grote Prijs Wisseltrofee is gewonnen door de pianiste Esmee Kraakman met het klassieke compositie van Chopin Fantasie Impromptu. De categorie Live begeleid is gewonnen door Shannon en Sophie, winnaar popgroep 7 Minds, instrumentaal De Zusjes Vanovis, dans Blur. en soundmix Fenna.

Andere deelnemers zijn: Rewind, We C.A.N., Mirte Noa en Renee, 15 Hours, Emma Langendijk, De Kittens, Myrthe, Mike, Mitch & Rajka, Daniël Bos, Sabrina, Kiki & Pim, Sanne, Unknown, Demi Boekel, Aïsha-Ella en The Redberries.  De Koninklijke Vezet Publieksprijs is gewonnen door 7 Minds.

 

Al een aantal jaren heeft de afdeling horeca van het Horizon College een menu voor De Grote Prijs bezoekers georganiseerd. Voor een gering bedrag kunnen bezoekers een plaatsje reserveren vóór de voorstelling op de bovenste verdieping van Cool.


2019

In 2019 stonden artiesten als Kiki & Pim, Roseros en DA6 op het podium van De Grote Prijs, Maar ook een DJ Merrow die optrad tijdens het eerste Dance Event. Floris en Daniel waren de grote winnaars van dit jaar. Zij wonnen zowel de Publieksprijs als De Grote Prijs! Achteraf gezien is duidelijk geworden dat dit de laatste Grote Prijs in een reeks 29 shows die zonder beperkingen heeft kunnen plaatsvinden. De show in 2020 heeft onder moeilijk omstandigheden plaatsgevonden en moest ook later in het schooljaar plaats vinden vanwege Corona. 

 

Een hoogtepunt van het productieteam zelf is dat Marco en Erik van de Founding Fathers Hans Mooij en Rob Lieshout van De Grote Prijs de officiële Grote Prijs speld hebben ontvangen. Nu is het stokje echt overgedragen!


2020

et productieteam van De Grote Prijs kijkt terug op een enerverend, maar prachtig jaar 2020 en wil haar artiesten, gasten, juryleden, medewerkers, sponsoren en andere direct betrokkenen hartelijk danken hun bijdragen aan de shows! Ieder jaar streeft het productieteam naar verbetering en vernieuwing. 

In 2020 wederom een nieuwe presentatrice. wiskundedocent Eva Noom heeft meer talent dan alleen goed kunnen rekenen! Zij stond haar mannetje/vrouwtje dit jaar!

 

De corona pandemie heeft ons voor flinke uitdagingen gesteld. Wij zijn er trots op om De Grote Prijs 2020 alsnog doorgang te hebben laten vinden. Helaas hebben wij ook afscheid moeten nemen van oprichter, presentator, producent, docent, maar vooral ook vriend Rob Lieshout. We zijn hem dankbaar voor alles dat hij voor ons en De Grote Prijs heeft betekend.

 

De winnaar van De Grote Prijs 2020 was de band Universe met het nummer Rocket Man.


2021

Helaas weer een jaar met Corona maar we laten ons niet kisten! Ook in 2021 hebben we een mooie show gehad. We hebben helaas wel het 30-jarig lustrum feest moeten uitstellen, omdat dit niet mogelijk was met de geldende maatregelen. Eva Noom, wiskundedocent op het Johannes Bosco, heeft voor de tweede maal de show gepresenteerd.

 

Enkele bijzonderheden uit de show van dit jaar zijn onder meer Mario Bros, de groei van de first graders (nu de second graders),  dansduo No=No met hun maatschappelijke boodschap en natuurlijk en natuurlijk Keira Krijger met haar Grote Prijs winnende vertolking van 'I dreamed a dream' 

 

Zou in 2022 dan wel de show op de normale data kunnen plaatsvinden en hebben we dan ook ons 30+1 jarig lustrum? We gaan het zien....


2022

En weer moeten we rekening houden met de maatregelen rondom het Coronavirus. De beperkingen lopen op z'n einde maar toch zijn we genoodzaakt om met de Kleine Prijs uit te wijken naar theater de Binding in Langedijk. Een prachtige kleine zaal met goede voorzieningen. Als we niet zo gehecht waren aan de aula's van de scholen van het Trinitascollege zouden we de voorrondes hier elk jaar wel willen organiseren.

Het kunnen vieren van het lustrum dit jaar was toch te onzeker, dit stellen we daarom wederom een jaartje uit. De Grote Prijs heeft gelukkig wel gewoon met volle zalen plaats kunnen vinden. 

 

Aylien Wartanian heeft dit jaar de beker met grote oren gewonnen.  Dr. Rhythm and the Nasty Nurses is de winnaar van de Bot Waarderingsfonds Publieksprijs. Dit fonds heeft ons dit jaar voor het laatste jaar ondersteund en daar zijn we zeer dankbaar voor. Als organisatie kunnen we niet zonder dit soort organisaties en natuurlijk onze vrienden. Ook in deze tijden proberen we de kaartprijs zo laag mogelijk te houden.

 

Zou het in 2023 dan toch gaan gebeuren? 30+2 jaar De Grote Prijs van het Trinitas College......

2023

Zou het dan toch gaan gebeuren na twee jaren uitstel? jazeker, we hebben ons 30 jarig bestaan

kunnen vieren na 32 jaar en wat een feest hebben we gehad. Eerst een lustrumfeest op de

zaterdag met fantastische oud-artiesten uit vroege en recentere  jaren, gevolgd door een knallend

indoor festival. In de kleine zaal van Cool de meer intieme setting, de grote zaal met bands  en in het

theatercafé een knallend feest tot in de kleine uurtjes waar een spontaan open podium eindigde met

scheurende gitaarsolo's op de bar. 

 

Mooi feestje dus! Maar wacht, er was natuurlijk ook gewoon een Grote Prijs en deze was ook historisch.

Voor het eerst in het bestaan heeft namelijk een dansact De Grote Prijs gewonnen. Jayne en Sam

hebben samen een iets open het podium laten zien dat menige toeschouwer tot in de ziel raakte,

check de YouTube video op ons kanaal maar eens. Wildfire was de winnaar in de categorie popgroep,

Esmee met een eigen nummer in de categorie live begeleid, Marlies in de categorie soundmix

en Xtremedancedream in de categorie Dans.De Crazy Pirates hadden een complete act gemaakt met

onweer, video en outfits en wonnen daarmee ook de publieksprijs. Lennart Petra heeft de speciale

juryprijs in de wacht gesleept met de vetste solo van De Grote Prijs 2023.

 

Op naar de 33e editie!