Over Stichting De Grote Prijs

Het productieteam van De Grote Prijs streeft niet alleen continu naar een betere show, maar ook naar een verdere professionalisering van de organisatie. Op 7 november 2012 is Stichting De Grote Prijs opgericht.

 

De stichting heeft tot doel:

  1. Het realiseren van een breed toegankelijke muzikale talentenpresentatie voor middelbare scholieren. Waar mogelijk creëren wij een leerervaring voor andere scholieren voor aanverwante ondersteunende diensten.
  2. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het produceren van selectie- en eindvoorstellingen.

 

De Belastingdienst heeft Stichting De Grote Prijs met ingang van 7 november 2012 als algemeen nut beogende instelling (ANBI) aangemeld. Doordat Stichting De Grote Prijs over een ANBI-status beschikt, kunnen donateurs in aanmerking komen voor giftenaftrek. Stichting De Grote Prijs is met ingang van 1 januari 2013 als Culturele ANBI aangemerkt.

Donaties aan De Grote Prijs

De Grote Prijs streeft naar een breed toegankelijke productie. Wij zijn dan ook afhankelijk van sponsoring, subsidies en donaties. Doordat Stichting De Grote Prijs een Culturele ANBI is, kunt u extra voordeling doneren. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Uw donatie/gift kunt u overmaken op onderstaand rekening nummer. Over de verrekening bij de Aangifte vindt u hier meer: Meer over particuliere aftrek van giften aan Stichting De Grote Prijs. Meer over zakelijke belastingvoordelen van (giften aan) Stichting De Grote Prijs.

 

Als ANBI aangemerkte stichting dient Stichting De Grote Prijs diverse gegevens voor u openbaar te maken. Deze informatie treft u hiernaast en hieronder aan:

Aansluitnummer Stichting GeefGratis: 5996

Starten van een donatie-actie voor Stichting De Grote Prijs: http://www.geef.nl/doel/5996

 

Jaarlijks dient de Stichting op 1 juli een verslag van de uitgeoefende activiteiten en de financiële verantwoording van het vorige boekjaar openbaar te hebben gemaakt.

 

Hieronder vindt u de door de Stichting De Grote Prijs gepubliceerde informatie m.b.t. een verslag van de activiteiten en de financiële verantwoording van 2020, inclusief een uittreksel van de kamer van koophandel uit 2021.

Download
uittreksel_handelsregister.pdf
Adobe Acrobat document 390.6 KB
Download
Verslag activiteiten & financiële verantwoording 2022
2022 Verslag activiteiten.pdf
Adobe Acrobat document 615.5 KB

Aan deze gepubliceerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor vragen of opmerkingen kun u via de contactpagina contact met ons opnemen.

 

Voor meer informatie over De Grote Prijs kunt u ook kijken naar de rapportage van de Lokale Omroep ‘Heerhugowaard Alife’